Preskočite na glavni sadržaj

Koncerti ciklusa „Mladi za mlade“ Hrvatske glazbene mladeži

Koncerti ciklusa „Mladi za mlade“ Hrvatske glazbene mladeži
Hrvatska glazbena mladež (HGM) nastavlja 31. sezonu s mladim glazbenicima u ciklusu „Mladi za mlade“, a koji će svojim programima pridonijeti svestranom razvoju i unaprjeđenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na glazbu. Svi koncerti prenose se putem YouTube kanala!

Dosad su održana tri koncerta u ciklusu, a publiku očekuju još tri.

Tako će 6. ožujka u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupiti saksofonisti Sven Crnković i Nikola Smetko, dobitnici Rektorove nagrade za 2021./22. godinu, te Domagoj Guščić na glasoviru.

Nakon tog koncerta na programu ciklusa su 10. travnja „Zvijezde glazbenih škola“ Nika Šincek, glasovir, Tonka Tkalec, flauta, Hana Rabadan, violončelo, Andrija Cukrov, violina, Antea Čvorak, violončelo, Noa Papić Bogadi, gitara, Grgur Zagrajski, glasovir uz goste horniste iz Glazbenih škola „Josip Slavenski“ i „Davorin Jenko“ iz Beograda, a 15. svibnja nastupit će dobitnik nagrade „Ivo Vuljević“ HGM-a za najboljeg mladoga glazbenika u 2023. Lovro Peretić.

Ciklus „Mladi za mlade“ utemeljen je 1992. u suradnji s renomiranim institucijama te predstavlja mladoj publici izvođače njihove generacije, a mladim glazbenicima pruža priliku da stječu svoju publiku, pritom promovirajući najbolje među njima.

Svi koncerti prenose se putem YouTube kanala, kojem se možete priključiti prateći Facebook stranice HGM-a, @jmcroatia Mladi za mlade ili web stranice www.hgm.hr i www.gmzz.hr