Preskočite na glavni sadržaj

Koncert JM Jazz World Orchestra u Klubu Komedija

JM Jazz World Orchestra ili Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži, nastupit će u ponedjeljak 29. travnja u 21 sat u zagrebačkom Klubu Komedija (ex Kontesa) pod umjetničkim vodstvom Luisa Bonille.
vrijeme: 29.04.2024. -
mjesto: Zagreb
Selekcija ponajboljih mladih jazz glazbenika iz cijelog svijeta, nastupaju pod vodstvom legendarnog američkog trombonista Luisa Bonille.

Karte s mogu kupiti radnim danom na blagajni kazališta Komedija u Oktogonu ili online na:  https://www.ulaznice.hr/web/event/8/17867

Orkestar je projekt Jeunesses Musicales International ili Međunarodne glazbene mladeži. Mladi glazbenici moraju proći oštru selekciju i dokazati se pred jakom konkurencijom kako bi  postali članovi orkestra, a čini ga dvadesetak vrhunskih mladih glazbenika iz 14 zemalja s četiri kontinenta, izabrao ih je međunarodni žiri kao najbolje između više od 150 prijavljenih i svi članovi mlađi su od 26 godina.
Orkestar djeluje 12 godina, nastupio je na brojnim festivalima diljem svijeta, a koncertirali su s renomiranim glazbenicima kao što su Renne Maning, Jim Rotondy,  Gonzalom Rubalcaba, KarlHeinzom Miklinom, Johnom Rilleym, Hectorom Martignonom i Andyjem McKeejem, Alexom Sipiaginom, Dickom Oattsom, Borisom Kozlovom i drugima. Unatrag nekoliko godina orkestar svake godine nastupa i na Jazz is Back festivalu BP u Grožnjanu, koji je postao i stalna adresa Orkestra.
Od mladih hrvatskih glazbenika u radu orkestra sudjelovali su Valdemar Kušan, truba, Hrvoje Kralj, kontrabas, Jakov Varezić, saksofon, Hrvoje Štefanić i Zvonimir Marković, tromboni te Borna Pehar, glasovir.