Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Jelene Štefanić: 'Around the World in nine songs'

Sopranistica Jelena Štefanić snimit će u subotu, 30. travnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu koncert 'Around the World in nine songs' (Put oko svijeta u devet pjesama). Koncert je namijenjen svjetskom tržištu pa je njegov službeni naziv na engleskom, a na repertoaru su skladbe skladatelja mlađe generacije.
vrijeme: 30.04.2022. -
mjesto: Varaždin
Jelena Štefanić otpjevat će devet pjesama koje potpisuju kineski, ruski, poljski, njemački, albanski, američki, švedski i hrvatski skladatelji, a na klaviru će ju pratiti dirigent Simon Dešpalj. Sve te skladbe, od kojih su neke posvećene upravo topličkoj sopranistici, govore o njenom životu, donose priču o njenoj želji iz djetinjstva da postane operna pjevačica, njenoj karijeri te životnom putu.
Koncert "Put oko svijeta u devet dana" ove subote na Velikoj sceni u varaždinskom kazalištu s početkom u 17 sati snimat će Marko Pletikosa, a premijerno će biti predstavljen na online platformi SparrowLive, 22. svibnja.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.