Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla - 'Florilegium'

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla, šesti u sezoni, održat će se u nedjelju, 24. listopada 2021., u Kazalištu Kerempuh u Zagrebu, uz prijenos uživo putem interneta i Hrvatskoga radija.
vrijeme: 24.10.2021. -
mjesto: Zagreb; online
url: http://www.hrba.hr/
Program utjelovljuje repertoar europskog ranonovovjekovlja od druge polovice šesnaestoga stoljeća do kraja prve polovice sedamnaestoga stoljeća; paletu starijih, prijelaznih i novih glazbenih oblika: od ricercara, fantasia, aria francese i sinfonia, preko popularnih kancona do sonata manjih i većih izvođačkih dimenzija.
Kako bi šarena paleta zvučnih boja, tekstura i instrumentalnih kombinacija bila potpuna, program predstavlja skladbe poznatih i manje poznatih talijanskih, njemačkih, franko-flamanskih, ali i hrvatskih skladatelja koji su često međusobno isprepleteni u neodoljivo kompliciranoj mreži poznanstava. 
Gabrielli, Merulo, Luzzaschi, Usper, Picci, Schein, Kempis, Vierdanck, Frescobaldi...
Gost i voditelj programa, Tin Cugelj, posvetio se studiju baroknog trombona koji je završio na prestižnoj švicarskoj Scholi Cantorum Basiliensis, a trenutačno je doktorski istraživač na Institutu za muzikologiju Sveučilišta u Bernu, gdje istražuje ranonovovjekovno višeglasje.
Uz soliste HRBA-e na koncertu će nastupiti gostujući trombonisti Maximilien Brisson, Marin Cvitanović te kornetist Etienne Asselin.

Koncert uživo moći će se pratiti na You tube kanalu Ansambla ili u izravnom prijenosu na 3. programu Hrvatskog radija.