Preskočite na glavni sadržaj

Kolokvij 'Slavko Kolar i njegovo vrijeme' u Čazmi

U Čazmi će se u petak, 15. rujna, bogatim programom obilježiti 60. obljetnica smrti istaknutog hrvatskog književnika Slavka Kolara (1891. – 1963.). U Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma u 10 sati održat će se kolokvij 'Slavko Kolar i njegovo vrijeme', na kojem će petero izlagača predstaviti različite aspekte piščeva života i rada te njihovo nasljeđe.
vrijeme: 15.09.2023. -
mjesto: Čazma
url: https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/

Domagoj Brozović govorit će o Kolaru u kontekstu dječje književnosti, Mario Kolar o inozemnoj recepciji njegova stvaralaštva, Slađan Lipovec o 11 godina satiričnog pripovijedanja u Čazmi na Kolarovu tragu, Jadranka Kruljac Sever o čazmanskim motivima u Kolarovu opusu te Božica Brkan o svojoj i Kolarovoj noveli i drami „Svoga tijela gospodar“. Kolokvij će moderirati Vinka Jelić-Balta.
 
U 12 sati održat će se predstavljanje „Izabranih djela“ Slavka Kolara, koja su objavljena u sklopu prestižne biblioteke „Stoljeća hrvatske književnosti“ Matice hrvatske. Knjigu će predstaviti priređivač Mario Kolar i recenzentica Suzana Coha.
 
Program završava u 13 sati, kada će Osnovna škola „Slavko Kolar“ iz Kravarskog i Udruga „Pet plus“ iz Zagreba predstaviti projekt „Novi Kolarovi junaci“.
 
Organizator programa je Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Čazme.