Preskočite na glavni sadržaj

'Koji_a si ti planet_a?' - participativna plesna predstava za djecu

Ekscenin projekt 'Koji_a si ti planet_a?' koreografkinje Nikoline Komljenović je participativna plesna predstava s elementima suvremenog cirkusa, s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i imerzivnu scenografiju kroz koju putuju izvođačice i gledatelji_ce. Nakon besplatne izvedbe u Narodnom sveučilištu Sesvete 30. studenog, predstava odlazi na gostovanje u Tunis, na 35. Neapolis međunarodni festival dječjeg kazališta.
vrijeme: 30.11.2022. -
url: https://www.facebook.com/ekscena/
 
Rezervirajte kartu za izvedbu u NS Sesvete putem maila: ninocka.kom@gmail.com
 
Ideja proizlazi iz iskustva dodira koje nas dovodi do ekstrema – razumijevanja, osjećaja i potreba – u kontekstu postpandemije današnjice. Umjetnice istražuju kako se ideje i stanja prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i međusobno. Igrajući se vlastitom osjetilnom maštom i pokretom, oblikuju prostorne krajolike i uključuju kreativnost svakog gledatelja_ice. U ovoj predstavi svi su pozvani pridružiti se izvedbi, igrati se i istraživati!
 
Predstava radi na osluškivanju krhkosti, neizvjesnostima i vježbanju fleksibilnosti prema različitom okruženju i inkluzivnosti. Istražuje i naglašava naše razlike kao pojedinca, tijelesnih mogućnosti, podrijetla i okoline prema prihvaćanju okoline koja nas okružuje.
 
Ideja: Nikolina Komljenović, Viviana Defazio (IT / DE)
Koncept i koreografija: Nikolina Komljenović
Izvedba: Ivana Vojnić Vratarić, Nikolina Komljenović
Dizajn zvuka: Nenad Kovačić
Dizajn svjetla: Dina Marijanović
Scenografija i vizual: Ivana Pipal
Kostimografija i scenska izrada: Selena Gazda
Dobna skupina: 4+
Maksimalno trajanje: 60 min
Produkcija: ekscena, Udruga Domino
Koprodukcija: Island Connect, Generator platforma, Kliker festival, Shooma
Financijska potpora: Grad Zagreb, Grad Bjelovar
Sponzor: Bim Sport, Davorka Čorko Rodeš
U suradnji s: Narodnim sveučilištem Sesvete, Klubom Močvara, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar
Maksimalan broj djece 30, s roditeljima 60 članova publike
 
Ideja je nastala unutar Touche (ed) Artistic and Moving Laboratorija za koreografe u organizaciji Generator Platforme u Beču (Dschungle Theater), Varaždinu (Kliker festival) 2020. godine i Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu 2021. s fokusom na temu dodira. Istraživanje se nastavilo u sklopu europskog projekta Island Connect na otocima Cres (Domino) i Mallorca (C.IN.E. Sineu).
Zahvale: Oliver Gemballa, Andrea Gotovina, Nika Arhar, Petra Begović, Sanja Frühwald, Dejan Košćak, Udruga Ruta Cres, Vesna Jakić, Marta Barcelo, Biel Jorda, Neus Ribas, Ida Fučić, DVD Cres, Ane Paška, Ana Lamza, Nataša Bijelić, Ljerka Pipal, Lana Kihas Pranjić, Ivana Balić, Vjekoslava Damjanović, Irma Unušić, Jadranka Žinić Mijatović.