Preskočite na glavni sadržaj

Knjižica za djecu o Maruliću '500 mi je godina tek!'

Muzej grada Splita je u​ Godini čitanja i obilježavanja 500. godišnjice prvotiska 'Judite' za osnovnoškolce, ali i sve one željne znanja, pripremio edukativnu knjižicu '500 mi je godina tek!' ​o​ Marku Maruli​ć​u i njegovoj Juditi.
vrijeme: 22.12.2021. -
mjesto: Split
url: https://www.mgs.hr/

U njoj će​ maleni čitatelji saznati više o obitelji Marulić, zanimljivosti o Marulu i o jednom od njegovih najpoznatijih djela epu Juditi, kao i koji su ga vladari i intelektualci rado čitali. Zabavit će se uz zajedničko rješavanje zadataka, križaljke, labirint​a.
 
Ilustrator edukativne knjižice za djecu je Dalibor ​Popovič​, dok je autorica ​muzejska pedagoginja​ Marija ​P​lazibat​.​​
 
​Kako je Hini rekla ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo, Dalibor Popovič je za multimedijalnu izložbu Judita 500, koja je bila izložena u Staroj gradskoj vijećnici, naprav​io i animirani film, a iz elemenata tog animiranog filma su izvučeni likovni i podaci o Maruliću, te njegovom životu, o Juditi, Splitu, zanimljivostima.
 
​"Od tog materijala je za djecu napravljena edukativna knjižica "500 mi je godina tek​!". To je dio cijelog ovogodišnjeg ciklusa kojeg smo posvetili 500. godišnjici prvog izdanja Marulićeve Judite, a Muzej grada Splita je početkom obilježavanja napravio i faksimil prvog izdanja koji se čuvao u franjevačkom samostanu Male braće u Dubrovniku. Sada sve završavamo objavljivanjem knjižice za djecu s kojom bi trebali lakše ovladati podacima o Maruliću i njegovoj Juditi", rekla je Brekalo.​
 
Edukativn​a​ knjižic​a se​ može kupiti na recepciji Muzeja grada Splita po cijeni od 30 k​u​n​a​.
 
Izvor: Hina