Preskočite na glavni sadržaj

Književno prevođenje pod lupom

Književno prevođenje pod lupom
Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) u sklopu digitalne prilagodbe sadržaja, putem zoom platforme, u veljači 2021. je pokrenuo program pod nazivom Književno prevođenje pod lupom. Projekt obuhvaća četiri susreta-razgovora na temu prijevodne kritike, opću radionicu književnog prevođenja, radionicu o autorskim pravima te tri susreta u okviru programa „U prevodilačkom ringu“. Snimke održanih tribina potražite na YouTube stranicama DHKP-a i Frakture.

Održani programi:

31.5.2021. Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći #4
Razgovor s Dinkom Telećanom i Marko-Marijom Gregorićem moderirala je Anda Bukvić Pažin.22.5. U prevodilačkom ringu: Ivana Ostojčić i Igor Buljan, susret vodi Josip Ivanović.26.4. Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći (gošće Lara Hölbling Matković i Nataša Govedić; moderira Anda Bukvić Pažin)12.4. U prevodilačkom ringu: Željka Černok i Snježana Husić29.3. Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći (gosti Andy Jelčić i Tomislav Brlek; moderira Anda Bukvić Pažin)27.2. U prevodilačkom ringu: Anja Majnarić i Mišo Grundler22.2. Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći (Vanda Mikšić, Marija Ott Franolić i Anda Bukvić Pažin)
Program DHKP-a Književno prevođenje pod lupom održava se u suradnji s knjižarom Fraktura i HDP-om, a podržava ga Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za predlaganje programa digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Aktivnosti DHKP-a pratite putem stranice:
https://www.facebook.com/dhkpcroatia/
https://www.youtube.com/channel/UC4318ZdEYGsMlf0vkcVohrQ/videos