Preskočite na glavni sadržaj

Književno – ekološki vikend u Šibeniku

Ovog vikenda u Šibeniku se sprema književno - ekološki program koji objedinjuje promociju knjige 'Devet dugih dana' autorice književnice i prevoditeljice, Maje Klarić, njenu putujuću knjižnicu na kolima 'Bookmobil', sajam knjiga i stripova u subotu, 18. svibnja te tradicionalni Azimutov buvljak u nedjelju, 19. svibnja.
vrijeme: 18.05.2024. - 19.05.2024.
mjesto: Šibenik
url: https://www.facebook.com/fotopoetika

Sve navedeno će se događati ispred kluba Azimut, odnosno Turističko - informativnog centra na obali.
 
NAGRAĐIVANA KNJIŽEVNICA

Bogat program ispod katedrale svetog Jakova u Šibeniku počinje u subotu u 10.30 sati sajmom knjiga i stripova na koji su pozvani svi izlagači i posjetitelji. „Ako se još netko nije prijavio da bi izložio, razmijenio ili prodavao svoje knjige i/ili stripove to još stigne učiniti preko društvene mreže Facebook, u inbox Azimuta ili Fotopoetike“, poručili su organizatori, zadovoljni da će sredinu svibnja obilježiti na najljepši mogući način - na otvorenom u dobrom društvu i sjajnoj atmosferi.
„Sajam knjiga i stripova je prilika da podsjetimo da je u svibnju 2019. godine u Šibeniku otvorena prva mala knjižnica na otvorenom i to baš na istom mjestu na kojem će se održati i ovaj subotnji program. Isto tako, sajam je i uvertira u sajam ploča i stripova koji će se održati tjedna dana kasnije u subotu 1. lipnja na istom mjestu u sklopu manifestacije Longplay day“, podsjećaju iz udruga Fotopoetika i Kolektiv 4B.

U 11 sati na istom mjestu premijerno će Šibenčanima i gostima grada, svoju novu, sedmu priču o putovanjima ispričanu očima pjesnikinje predstaviti šibenska književnica i prevoditeljica Maja Klarić. Riječ je o knjizi „Deset dugih dana“ čiji je izdavanje podržao i Grad Šibenik. Promociju knjige vodit će dugogodišnja šibenska novinarka, Živana Podrug. „Cijelo to vrijeme ispred će se nalaziti i svima dobro poznat Bookmobil koji je vlasnici, među ostalim, priskrbio i “Priznanje Đurđa Mesić”, nagradu Hrvatskog čitateljskog društva za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenosti“, dodaju organizatori.

VIŠE OD BUVLJAKA

U nedjelju 19. svibnja od 10 i 30 do 12 sati ispred Azimuta u Šibeniku bit će održan još jedan Azimutov buvljak u organizaciji Fotopoetike i Kolektiva 4B, a uz podršku kluba. U tijeku su prijave sudionika, pa svi koji imaju višak odjeće, obuće i modnih dodataka još se stignu javiti u Facebook inbox Azimuta ili Fotopoetike. „Buvljak kao takav više je od razmjene odjeće, to je mjesto i vrijeme kad se učimo o opasnostima tekstilnog otpada koji je najveća ekološka prijetnja zdravlju Zemlje“, poručili su organizatori.  Podsjetimo, riječ je o buvljaku koji se tradicionalno već godinama održava jednom mjesečno subotom, a samo ovog svibnja iznimno u nedjelju, samo jutro nakon koncerta domaćeg benda The Kulash u Azimutu. Obiđite sve!