Preskočite na glavni sadržaj

Književni kutak – Druženje s pjesnikom Ivanom Hercegom

Centar za kulturu Novi Zagreb, u sklopu svog Književnog kutka, najavljuje druženje s pjesnikom, prozaikom i urednikom Ivanom Hercegom u petak, 17. studenoga, u 18,30 sati. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 17.11.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://czk-novi-zagreb.hr/r

U razgovoru će Herceg govoriti o svojem književnom radu, knjigama pjesama i proze te časopisu Poezija koji uređuje. To je jedini specijalizirani pjesnički časopis u Hrvatskoj (izlazi od 2005., gotovo dvadeset godina). Biti će govora o Biblioteci Poezije u kojoj je dosad objavljeno gotovo 100 pjesničkih knjiga domaćih i stranih autora, Biblioteci Poezije Plus u kojoj izlaze samo antologije (nedavno je tiskana antologija makedonskoga suvremenog pjesništva).
 
Bit će govora i o međunarodnom festivalu Stih u regiji koji je ove godine održan dvanaesti put u Zagrebu i Varaždinu te projektu međunarodne pjesničke suradnje koji pod okriljem Hrvatskoga društva pisaca priprema s nekoliko europskih zemalja (trenutačno Bugarska, Sjeverna Makedonija i Poljska, a od sljedeće godine u planu su i Italija, Crna Gora te Ukrajina).
 
Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.