Preskočite na glavni sadržaj

'Književni karusel' – novi projekt Centra za kulturu Trešnjevka

Od veljače 2023. godine u Centru za kulturu Trešnjevka započinje program pod nazivom 'Književni karusel'. Radi se o programu kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Na prvom susretu, koji će se održati u četvrtak, 23. veljače, u 18,30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka gostuje književnica Korana Serdarević.
vrijeme: 23.02.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://cekate.hr/

Na ovom književnom susretu razgovarat će se o zbirci priča "Gušterov rep" i problematizirati odnose žena i muškaraca u svojim životnim ulogama, koji su našli svoje mjesto u deset sadržanih priča.  "Književni karusel" je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature.
 
Naglasak programa je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić.
 
Ulaz na sve književne susrete je besplatan!