Preskočite na glavni sadržaj

'Knjige pod stablima' u Mokošici i Cavtatu

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u srijedu i u četvrtak , 16. i 17. kolovoza, u Mokošici i Cavtatu sve zainteresirane očekuje još jedno cjelodnevno druženje - “Knjige pod stablima”. Program obuhvaća aktivnosti za djecu i odrasle, a provodi se s ciljem promoviranja i poticanja čitanja.
vrijeme: 16.08.2023. - 17.08.2023.
mjesto: Mokošica, Cavtat
url: https://www.dkd.hr/

U srijedu, 16. kolovoza program počinje u 10 sati u dvorištu DV “Mala kuća” u Mokošici gdje će se održati glazbena pričaonica i kreativna radionica s knjižničarima Katarinom Palinić i Ademom Gušićem koji će najmlađima čitati, svirati i voditi ih kroz kreativnu radionicu. Od 12 do 19 sati posjetitelji su pozvani na čitanje u hladu gdje će imati priliku izabrati ponuđene rabljene knjige i “knjigom na dar” upotpuniti svoju kućnu biblioteku. Zoran Vakula će u 19 sati predstaviti slikovnice iz ciklusa “Vremenaste priče”, napisane s ciljem edukacije i približavanja meteoroloških termina djeci. Slikovnice su namijenjene djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. 

U četvrtak, 17. kolovoza cavtatske “Knjige pod stablima” započet će u 10 sati na Trgu Franja Tuđmana s predstavljanjem slikovnica iz ciklusa “Vremenaste priče” autora Zorana Vakule, dok će u 11 sati knjižničarka Lucijana Mihaljek održati kreativnu radionicu za djecu.  Tijekom dana, od 12 do 18 sati posjetitelji su pozvani na druženje i čitanje u hladu gdje će moći kao i u Mokošici, izabrati ponuđene rabljene knjige. U 18 sati, uz Anu Vuličević, učiteljicu iz Helen Doron škole Dubrovnik, najmlađi će imati priliku kroz interaktivnu priču učiti i vježbati engleski jezik. Za kraj programa u Cavtatu, s početkom u 19:30,  Davor Novevski će uz podršku moderatorice Mariele Marković i urednika Davora Deranje, predstaviti svoj novi roman "Vrtoglavica". 

Program se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a provodi se s ciljem promoviranja i poticanja čitanja.

Izvor: Dubrovačke knjižnice