Preskočite na glavni sadržaj

Knjiga na nezgodnim mjestima

Knjiga na nezgodnim mjestima
Program 'Knjiga na nezgodnim mjestima' Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste.
Riječ je o lokacijama koje karakterizira urbanistička kritičnost, prostorna neobičnost i specifičnost značenja. Programom se čitanje promovira na terenu neposredne prakse u zajednici i s ključnom porukom da najveći dometi hrvatske knjiške produkcije trebaju živjeti s ljudima, izvan prostora tradicionalne kulture a ujedno mogu služiti i za promišljanje konkretnih problema i izazova budućnosti.
 
Susreti u sklopu programa 'Knjiga na nezgodnim mjestima' se uz profesionalnu audiovideo produkciju prenose i uživo putem društvenomrežnih platformi čime nastaje nacionalno atraktivan i trajno dostupan sadržaj.
 
Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.
 
1.Podno kontejnerskih dizalica: Boris Leiner o životu sa Štulićem, buntu i space shuttleu za crnu rupu



2. Na tribini je akcija: Korana Serdarević o ženskom pismu, strahu od suvremenosti te odraslima koji navodno samo čitaju u slobodno vrijeme