Preskočite na glavni sadržaj

'Knjiga kao otkriće': Dan ružičastih majica 2024.

U sklopu programa 'Knjiga kao otkriće' u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Gundulića će se 28. veljače održati predstavljanje knjiga 'Hod po rubu' i 'Izgubljena generacija' autorice Rosie Kugli koje tematiziraju važnost borbe protiv nasilja među mladima, a čime će se simbolično obilježiti Dan ružičastih majica, posvećen podizanju svijesti o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja.
vrijeme: 28.02.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://os-igundulica-zg.skole.hr/

Program 'Knjiga kao otkriće' predstavlja djela autorice Rosie Kugli koja govore o tabuiziranim temama u hrvatskoj književnosti, posebice onoj za mlade („Nisam ti rekla“ - knjiga o važnosti izbjegavanja alkohola i droga u tinejdžerskoj dobi, „Dvije crte plavo“ - knjiga o odgovornu odnosu prema spolnosti, „Hod po rubu“ - knjiga predvodnica antibully kampanja, „Izgubljena generacija“ - knjiga za osnaživanje mentalnog zdravlja)  kao i edukativno ekološke teme za djecu vrtićke dobi („Mala sirena i dječak Roko“, „Cvijeće i drveće“). Program obrađuje i tematiku zlostavljanja žena kroz knjigu „Mali noćni razgovori“
 
Na prigodnoj tribini će gostovati Rosie Kugli, autorica i  voditeljica umjetničke organizacije Kugli&Kugli, Marijana Pleše, novinarka i psihoterapeut, te Tin Pongrac iz Udruge za mentalno zdravlje.
 
Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.