Preskočite na glavni sadržaj

'Knjiga godine: Di si bija ovih dana?' - predstavljanje u Splitu

'Knjiga godine: Di si bija ovih dana?' je prva knjiga strip-karikatura mlade splitske autorice Mihaele Erceg – Mihe. Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 2. prosinca, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića Split.
vrijeme: 02.12.2021. -
mjesto: Split
url: https://www.gkmm.hr/

Mihe koristi svakodnevna obilježavanja poznatih i manje poznatih datuma od Dana svijesti o osobnim trenerima, Dana slamkica, Dana šlaga do Dana svježeg povrća, Dana wc papira ili Svjetskog dana caps locka, … za duhovite komentare svakodnevnih situacija iz dalmatinskog života. Većina radova je objavljena tokom protekle godine na društvenim mrežama i portalu DalmacijaDanas.hr kroz rubriku „Na dobro van doša“, no u knjizi je dodano više od 80 novih radova. Posebnost knjige je i u tome što je svaka karikatura subtitlana engleskim jezikom te može poslužiti za promociju dalmatinskog duha i turistima. Ovim izdanjem, kao najmlađa, Mihe se uspješno pridružuje Sonji Gašperov i Tisji Kljaković Braić u stvaranju splitske ženske karikaturističke scene.
 
Knjigu su podržali Županija Splitsko-dalmatinska, Pametnica, Opstanak, Splitski skautski zbor i TZ općine Gradac.
 
Mihaela Erceg – Mihe, splitska karikaturistica, apsolventica zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti na smjeru animiranog filma. 2019. godine proglašena najboljom karikaturisticom po izboru „Jutarnjeg lista“, dobitnik više priznanja u Hrvatskoj i regiji za humor u svojim djelima, animiranom filmu i stripovima, 2020. godine razveselila javnost kalendarom „Di si bija ’21.“, a tijekom 2021. bila jedina hrvatska dnevno portalna karikaturistica s rubrikom „Na dobro van doša“. Autorica je desetak samostalnih izložbi koje su postavljane u Zagrebu, Splitu, Crikvenici, Solinu, Omišu, Pitomači, Šolti, … sudjelovala na desetak grupnih izložbi. 
 
Razgovor s autoricom će voditi Josip Škiljo, stand-up komičar, član Splitske scene, voditelj TV podcasta „U zoni“.