Preskočite na glavni sadržaj

KKZ: Radionica filmske kritike i analize 2023.

Kinoklub Zagreb organizira jubilarnu desetu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Rok za prijavu je 20. listopada 2023.!
vrijeme: 16.10.2023. - 20.10.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://kkz.hr/

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni na stranicama Kinokluba Zagreb.
 
Prijave za radionicu otvorene su do petka, 20. listopada 2023. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s ovogodišnjeg festivalskog ili kino repertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznica/ka radionice.
 
Radionica će se odvijati kroz ukupno osam dvosatnih sesija jednom tjedno u studenom i prosincu 2023. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.
 
Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.
 
Voditelji radionice su Dario Dević i Višnja Pentić.
 
Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu radionice@kkz.hr.