Preskočite na glavni sadržaj

KineDok online: 'Žica'

KineDok online: 'Žica'
Hvaljeni hrvatski dokumentarni film 'Žica' od 9. do 14. veljače može se pogledati besplatno online u videoteci KineDoka. Film će biti dostupan za gledanje u KineDok zemljama (Češka, Slovačka, Rumunjska, Hrvatska, Mađarska, Gruzija i Poljska) s lokaliziranim titlovima. U ponedjeljak, 13. veljače, u 19 sati, uključite se u razgovor o filmu uživo na Facebook stranici KineDok Hrvatska.
Kod za besplatno gledanje stiže vam automatski kad pošaljete poruku na KineDok Hrvatska ili mail na films@kinedok.net. Film se može pogledati besplatno online ovdje u videoteci KineDoka.

Razgovor o filmu uživo na Facebook stranici KineDok Hrvatska
 
Gosti razgovora su redateljica Tiha K. Gudac, András Kováts, direktor mađarske udruge za migrante Menedék i Zoran Stevanović, regionalni službenik za komunikacije UNHCR-a za središnju Europu. Razgovor će moderirati Milena Zajović, novinarka, filmska kritičarka i predsjednica udruge Are You Syrious koja pruža podršku izbjeglicama i migrantima u Europi.
 
Žica (The Wire)
 
Kad je Slovenija postavila željeznu ogradu na području uz rijeku Kupu, Hrvatska je postala tampon zona za priljev izbjeglica koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, pokušavajući stići do Zapadne Europe. Ograda je dovela do smanjenja turističkih aktivnosti i stvorila sasvim novu dinamiku tog područja. Ono sada privlači nacionaliste s ekstremne desnice, aktiviste za ljudska prva, političare, policijske ophodnje i graničnu policiju, migrante i izbjeglice na putu prema Europi.
 
FB event screeninga

FB event razgovora