Preskočite na glavni sadržaj

'Kerempuh' otvara sezonu premijerom predstave 'Subota, nedjelja i ponedjeljak'

U Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' u ponedjeljak, 25. rujna, u 20 sati, održat će se premijera predstave 'Subota, nedjelja i ponedjeljak', remek-djelo Eduarda de Filippa, talijanskog dramatičara, redatelja i glumca. Predstava istražuje dinamiku obiteljskih odnosa i društvenih normi, a na scenu ju, u dramatizaciji i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština, postavlja redatelj Paolo Magelli.
vrijeme: 25.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://kazalistekerempuh.hr/

U nizu komičnih situacija koje se događaju tijekom jednoga vikenda, predstava nam otkriva različite poglede na partnerske odnose, brak, karijeru i život sam. Iako je ova drama napisana prije mnogo desetljeća, njezine teme, kao što su analiza života u zajednici, nedostatak prave komunikacije, traženje ravnoteže između poslovnih obveza i privatnoga života, položaj žene u društvu koji traži promjenu, generacijske razlike – i danas su itekako relevantne.
 
Kroz humor i satiru, ali i dozu sjete i tuge, predstava oslikava univerzalne aspekte međuljudskih odnosa i pruža prigodu za razmišljanje o vlastitim prioritetima i vrijednostima u ovom našem ubrzanom svijetu.
 
Nedjeljni ručak u domu obitelji Priore okuplja tri generacije koje žive pod istim krovom. Tu je djed, zatim roditelji, djeca, njihovi partneri, teta, nećak, susjedi i drugi nezvani ili pak zvani gosti – plejada likova čija nas šarolikost uvodi u bogat i često turbulentan svijet razgranatih obiteljskih i inih odnosa dok se prepliću niti njihovih sudbina i međusobnih veza.
 
Glumački ansambl vješto razotkriva slojeve života svojih likova, otkrivajući nam njihove tajne, strahove, ambicije i snove. U tome mediteranski glasnom ali ipak intimnom okruženju otkrivaju se univerzalne istine koje nas sve povezuju kao što je prirodna želja za ljubavlju, razumijevanjem i pripadnošću.
 
U predstavi igraju: Linda Begonja, Mia Anočić-Valentić, Dražen Čuček, Filip Detelić, Igor Jurinić, Vilim Matula, Josipa Anković, Anita Matić Delić, Matija Šakoronja, Marko Makovičić, Hrvoje Kečkeš, Branka Trlin, Vedran Mlikota, Damir Poljičak, Ana Maras Harmander, Davor Kovač i Karlo Mlinar.
 
Glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, kostime Marita Ćopo, autor video projekcija je Ivan Marušić Klif, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistent redatelja Max Foretić, a koreografkinja za ples mambo Tamara Despot.
 
Nakon premijerne izvedbe, predstava je na rasporedu 26. i 27. rujna te 13., 17. i 28. listopada.