Preskočite na glavni sadržaj

KERAMEIKON: Izložba Nataše Sikora, 'To je igra'

Izložba umjetnice Nataše Sikora 'To je igra' održava se od 20. travnja do 15. svibnja u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10 u Varaždinu.
vrijeme: 20.04.2024. - 15.05.2024.
mjesto: Varaždin

(...) Svaka igra podrazumijeva slobodu, onu u pristupu i u djelovanju. To je ono što je bitno i za stvaralaštvo Nataše Sikore i što ga određuje. Njezino bavljenje keramikom za nju je uvijek kreativna igra, koja joj u oblikovanju i u stvaranju, u tehnikama i materijalima, daje nesputanu slobodu da eksperimentira i kombinira. Slobodu da svoje skulpture, skulpturalne kompozicije i instalacije, koje se ističu zanimljivim i maštovitim formama, na površini ekspresivno razigra žarkim, zvučnim bojama (ponekad međutim i da ih „akvarelno“ utiša), pa ih uz to još oživi i  dinamičnim, bujnim crtežom. Pritom autorica govori jezikom suvremene umjetnosti, spajajući u svojim radovima keramičarska i kiparska iskustva s elementima slikarstva, crteža, ilustracije i scenografije. (...)

Kustosica: Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka.
Otvorenje izložbe: subota, 20.4.2024. u 18h
U KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10, Kukuljevićeva 10, Varaždin
Postav izložbe: KERAMEIKONOVA Galerija K10/IZLOZI
 
Ulaz je slobodan.



LJULJAČKA IZ MOJIH SNOVA, 2021.- šamotna glina, engobe i glazura; ručno modelirano, paljeno na 980˚ C; 31 x 20,5 x 10,5 cm; foto: Anja Kukor