Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište Moruzgva: 'Ništa im neće bit'' – karlovačka premijera

Kazalište Moruzgva najavljuje karlovačku premijeru predstave 'Ništa im neće bit' koja će se održati u nedjelju, 1. listopada, u 20 sati. Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svi mogu prepoznati.
vrijeme: 01.10.2023. -
mjesto: Karlovac
url: http://www.zorin-dom.hr/

U ovoj humornoj duodrami pratimo brak dvoje ljudi čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom. Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani?
 
Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama, donoseći nam neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu.
 
"Ništa im neće bit’" priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog.

Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole.

Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu.
 
Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote.
 
Tekst: Tanja Mravak
Adaptacija i režija: Tamara Damjanović
Igraju: Ecija Ojdanić i Frano Mašković
 
Gradsko kazalište Zorin dom
Nedjelja, 1.10.2023. u 20 sati