Preskočite na glavni sadržaj

Kalendar održanih i planiranih radionica u sklopu projekta PROSTOR!

U sklopu projekta PROSTOR (PROSocijalno uključivanje mladih otočana i otočanki u oživljavanje baštine transmedijskim digitalnim STORytellingom) objavljen je kalendar održavanja online radionica u ožujku i travnju 2023.
vrijeme: 01.03.2023. - 28.04.2023.
url: https://pro-stor.eu/

U sklopu projekta PROSTOR (PROSocijalno uključivanje mladih otočana i otočanki u oživljavanje baštine transmedijskim digitalnim STORytellingom), Interacta (Udruga za produkciju i interakciju u kulturi i obrazovanju) i Udruga RECAS (Udruga za promicanje istraživanja unutar društvenih i humanističkih znanosti Regionalni centar za napredne studije humanističkih znanosti) provele su online edukativne radionice za mlade otočane i otočanke. 
Radionice su kroz niz aktivnosti kolaborativnog učenja i su-kreativnog stvaranja razvile u polaznicima/cama sposobnosti za kulturni angažman, vještine kreiranja novih kulturnih i društvenih proizvoda i sadržaja primjenom suvremenih kulturno-umjetničkih alata te intermedijske aplikacije za produkciju digitalnog/medijskog sadržaja.

Provedene su radionice u sklopu cjelina "Digitalni mediji i virtualna stvarnost u očuvanju prezentacije baštine" i "Upoznavanje s glavnim filmskim disciplinama: režija, kamera, scenarij, produkcija, snimanje zvuka i montaža" te "Alati i thenike pripovijedanja" i "Transmedijski pristup predstavljanju kulturne baštine". Ove cjeline radionica posvećene su učenju proizvođenja digitalnog sadržaja za izložbu u virtualnom prostoru koristeći alate i opremu za digitalnu obradu i digitalnu proizvodnju kao i učenju razlikovanja raznih vrsta digitalnih medija/prezentacija. Radionice su uključile prezentacije, diskusije i rad u malim grupama na konkretnim zadacima kako bi se osvijestile mogućnosti i funkcije interpretiranja, reaktiviranja i prezentiranja otočne kulturne baštine. Kroz nastavak rada svaki će polaznik/ca kroz praktični rad, tj. razvijanjem ideje, snimanjem i montažom kratkog dokumentarnog filma, i stvaranjem priče preko odabranog mjesta ili predmeta koji za nju/njega ima posebno značenje nastojati vizualizirati svoj osobni odnos s otokom i svojim odrastanjem na njemu.
U sklopu cjeline radionica "Participativna produkcija i intermedijske istraživačke prakse" polaznici/ce su se upoznali s pojmovima analognog i digitalnog te kratkim povijesnim presjekom razvoja analognih i digitalnih medija te njihovom utjecaju na društvo u datom povijesnom trenutku. Također, radionica je poslužila za raspravu služenja medija u raznim aspektima života, kao i njihovim načinima primjene u cilju očuvanja kulturne baštine i kreiranja virtualne izložbe.

Radionice se odvijaju prema kalendaru koji se donosi sukcesivno i u suradnji s polaznicima/cama.
Objavljen je prijedlog termina / kalendar održavanja online radionica u ožujku i travnju 2023.
Kalendar je podložan promjeni te ovisi o mogućnostima polaznika/ca.

Više informacija o projektu potražite ovdje: https://pro-stor.eu/.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


 

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Udruge Interacta.
 

Objava: 24. 2. 2023.