Preskočite na glavni sadržaj

Jurjevo u Liču i 200 godina crkve sv. Jurja

Ove godine tradicionalna proslava Jurjeva u Liču obilježava i 200 godina obnove crkve sv. Jurja, a slavlje već kreće od  20. travnja i traje sve do nedjelje  24. travnja. U petak, od 19,30h u centru Liča krenut će i šetnja bakljama do Vicičevog mosta gdje će se zapaliti tradicionalni krijes uz harmoniku i gitaru.
vrijeme: 20.04.2022. - 24.04.2022.
mjesto: Lič, Gorski kotar
url: https://www.facebook.com/tfuzine
Kulturno-povijesna vrijednost Vicićevog mosta seže do početka 20-tog stoljeća kada je u Liču počela gradnja „Vicićeve ulice“, tada glavne državne ceste koja je povezivala središte mjesta, Viciće od nekadašnje kuće Jose Vicića do Bukove kose, povrh Ličkog polja. 
U subotu od 15 sati posjetitelji će uživati u Pastirskim igrama za djecu i odrasle koje donose i niz vrijednih nagrada, a po završetku misnog slavlja od 20 do 23 sata u Domu kulture u Liču održat će se svečano obilježavanje 200 godina od obnove Crkve sv. Jurja.
Svečanost će pratiti kulturno-zabavni program na kojem će nastupati Zbor Vrelo, zbor Lič, zbor Lokve i zbor Fužine te vokalna skupina DIM iz Delnica. Druženje će se nastaviti uz nastup tamburaša "Zrinski".