Preskočite na glavni sadržaj

Jurici Pavičiću peta nagrada u Francuskoj za roman 'Crvena voda'

Hrvatski književnik i novinar Jurica Pavičić za svoj roman 'Crvena voda' u Francuskoj je osvojio književnu nagradu frankofonih knjižara Libr'à Nous 2022. za najbolji krimić.
vrijeme: 08.04.2022. -
mjesto: Francuska
url: https://www.facebook.com/libranous/

Nakon dvije domaće i četiri francuske nagrade, ovo je peta nagrada prijevodu Pavičićeva romana na francuski jezik, ističu iz njegova hrvatskog nakladnika Profila. Roman je na francuski preveo Olivier Lannuzel, a objavila izdavačka kuća Agullo.
 
Za francuski prijevod romana Jurica Pavičić u 2021. godini osvojio je tri nagrade, Grand Prix de Littérature Policière za najbolji strani krimić u 2021., nagradu Le Point du Polar européen za najbolji kriminalistički roman europskog autora napisan na francuskom ili preveden na francuski jezik, te nagradu francuskog mjesečnika za kulturu Transfuge za najbolji strani krimić.
 
U veljači ove godine Pavičiću je dodijeljena četvrta francuska nagrada, Prix Mystère de la critique, nagrada kritike za najbolji strani krimić 2022.
 
Najnovije priznanje nagrada je frankofonih knjižara Libr'à Nous za najbolji krimić 2022.
 
Komentirajući najnoviji uspjeh, Jurica Pavičić rekao je da mu je nagrada Libr'à Nous posebno draga jer je dodjeljuju nezavisni knjižari. "To su ljudi koji preporučuju moje knjige i, ako su mi oni dodijelili nagradu, to je znak da će moju knjigu preporučivati i dalje. Zato mi je ova nagrada posebno draga", kazao je.
 
U Hrvatskoj je upravo objavljeno treće izdanje romana "Crvena voda" (2017.). Knjiga je autoru donijela nagradu Ksaver Šandor Đalski i nagradu Fric, a prije francuskoga dobila je i njemačko izdanje.
 
Izvor: Hina