Preskočite na glavni sadržaj

Jura Stublić i 'Film' u Tvornici obilježavaju godišnjice tri važna albuma

Jura Stublić i njegova grupa 'Film' na koncertu u Tvornici kulture, koji će se održati  22. listopada, obilježit će godišnjice tri važna albuma, jer su 'Zona sumraka', 'Sunce sja' i 'Hrana za golubove' navršili 40, 35, odnosno 30 godina od objavljivanja, objavila je Tvornica kulture.
vrijeme: 22.10.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/tvornicakulture

S više od 30 koncerata koje je pogledalo preko 50.000 posjetitelja Jura Stublić apsolutni je rekorder po broju nastupa u Tvornici kulture, ali i dalje među najtraženijim domaćim izvođačima.
 
Ta tri slavljenička albuma hrvatske i ex-Yu rock scene, objavljena u razdoblju od 1982. do 1992. godine, zaokružili su postavljanje Stublića na poziciju jednog od najvećih i najznačajnijih autora regije.
 
Sva tri albuma nose autorski različite Jurine pečate. Pjesme kao što su „20.000 milja iznad mora“ i „Zagreb je hladan grad“ očitavali su klimu s početka 80-tih godina u Jugoslaviji.
 
Neusporedivo optimističniji, klasici sa „Sunce sja“ kao što su „Sjećam se prvog poljupca“ i „Srce na cesti“ došli su kao još jedna potvrda već dokazanoj autorskoj kvaliteti. Album je prodan u 100.000 primjeraka.
 
Naposljetku, „Hrana za golubove, zabilježena je kao jedan od najpoznatijih antiratnih albuma iz 90-tih, kojeg su obilježili hitovi „E moj druže beogradski“ (prepjev pjesme „Na morskome plavom žalu“ iz Kusturičinog filma „Sjećaš li se Dolly Bell?“) „Bili cvitak“, kao i „Radio ljubav“ i „Dom“.
 
Zanimljivo, upravo to izdanje, ukupno sedmi album, do danas je ostao posljednji Stublićev cjeloviti studijski album. (Hina)

JURA STUBLIĆ & FILM u Tvornici kulture | Facebook