Preskočite na glavni sadržaj

'Jezični café' za raseljene stanovnike Ukrajine u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica

Na poticaj svojih aktivnih volontera, Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica pokrenula je novi program 'Jezični café', čiji je cilj lakše savladavanje jezične barijere za raseljene stanovnike Ukrajine koji žive u Koprivnici. Program je osmišljen kao ležeran razgovor između volontera i Ukrajinaca o svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama kako bi lakše savladali osnove hrvatskoga jezika.
vrijeme: 11.05.2022. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Ovim putem knjižničari pozivaju sve zainteresirane Ukrajince da se jave u Odjel za odrasle koprivničke knjižnice i dogovore termin.
 
Osim toga, pozivaju i sve zainteresirane osobe koje su spremne uložiti svoje slobodno vrijeme, a znaju ukrajinski ili ruski jezik, da se jave knjižničarima u Odjelu za odrasle kako bismo ih uključili u provođenje programa. U obzir dolaze i osobe koje dobro vladaju engleskim jezikom koje ćemo onda povezati s Ukrajincima koji imaju dobro znanje iz engleskoga jezika.
 
Spomenimo i da je odlukom ravnatelja o besplatnoj članarini raseljenim stanovnicima Ukrajine omogućeno besplatno korištenje knjižničnih usluga.