Preskočite na glavni sadržaj

'Jedna od nas' – projekcija u Zaboku

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava se 25. studenoga, u Zelenoj dvorani u Zaboku će se održati projekcije nagrađivanog filma 'Jedna od nas' redatelja Đure Gavrana koji tematizira seksualno zlostavljanje djece. Projekcije će se održati u četvrtak, 25. studenog, u 17 sati uz prisustvo autora nakon čega će uslijediti razgovor, i u petak, 26. studenog, u 20 sati.
vrijeme: 25.11.2021. - 26.11.2021.
mjesto: Zabok
url: https://www.facebook.com/Zelena-Dvorana-Green-Room-296742710341586/

Ulaz je slobodan!
 
Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju. Sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismu u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.
 
Film prati skupinu ljudi koji tijekom jedne večere pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.
 
Đuro Gavran (1982, Bjelovar) magistrirao je Filmsku i TV režiju (smjer dokumentarni film) na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Dizajn na Grafičkom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu. Autor je desetak dokumentarnih filmova i dva eksperimentalna filma.
 
Film 'Jedna od nas' premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Sarajevu, nakon čega je prikazan na mnogim domaćim i svjetskim festivala gdje je osvojio niz nagrada od kojih bi izdvojili pet nagrada na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma gdje je film dobio nagradu za najbolji film.
 
Partneri programa: SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja KZŽ u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.