Preskočite na glavni sadržaj

JazzHR Festival – Fall edition u Tvornici i Lisinskom

JazzHR Festival – Fall edition održava se od 3. do 5. listopada u zagrebačkoj Tvornici i KD Vatroslava Lisinskog.
vrijeme: 03.10.2023. - 05.10.2023.
mjesto: Zagreb
url: http://www.jazz.hr
Prvi dan festivala 3. 10. otvara naš poznati multiinstrumentalist, gitarist i kompozitor Zoran Majstorović. S kolegama iz Italije ostvario je novi album koji će promovirati na JazzHR-u. Album je nostalgična posveta njegovim nonićima koji su mu svojim životnim stilom urezali puno vrijednosti u njegov vlastiti život.
 
Iste večeri, prvi put u Hrvatskoj, na scenu JazzHR-a dolazi talentirana jazz pijanistica i skladateljica Julia Perminova s adresom u Baselu, rođena u Sibiru. Julia predstavlja autorski album Freedom (Mighty Quinn Records, 2023.). Svojim skladbama želi "dati nadu ljudima koji ne mogu živjeti slobodno, pogotovo onima pogođenima ratom i represijom".
 
Drugog dana festivala 4. 10. u Zagreb stiže novosadski skladatelj i basist Vladimir Samardžić. Na JazzHR-u predstavlja novi album Catching the Wind (SKC NS, 2022.). Ideja o albumu rodila mu se na seminaru u Grožnjanu gdje je sudjelovao kao mentor. Vješto kombinirajući jazz, funk, latino i suvremenu improvizaciju, njegov trio stvara autorsku glazbu posebne atmosfere i energije.
 
Drugu večer zatvara nagrađivani splitski bubnjar i autor Jan Ivelić "Pele" zajedno sa svojim bandom DalMotion. Janove nove skladbe, koje će se uskoro naći i na albumu DalMotion 2, donose još ekstravagantniji i izraženiji zvuk suvremenog jazza, koji će premijerno biti predstavljen u njegovu debiju na JazzHR Festivalu.

JazzHR Festival 5. 10. na pozornicu dvorane Lisinski dovodi čak tri jazz orkestra okupljena u jedan golemi, XXL, Jumbo Big Band!

Prva dva dana u Tvornici festival nakon koncertnih večeri nudi i nastavak druženja u Malom pogonu uz spontane jam sessione, a sigurno će poseban doživljaj biti druga večer 4. 10. kada će se na jam sessionu okupiti glazbenici iz tri big banda koji dan kasnije nastupaju u Jumbo Big Bandu.

Više