Preskočite na glavni sadržaj

Jazmín Sequeira režira 'Bijesnog Orlanda' u riječkom 'Zajcu'

Premijerni naslov Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, Ariostovog 'Orlanda furiosa' / 'Bijesnog Orlanda' režira Jazmín Sequeira koja uz Luciana Delprata potpisuje i adaptaciju teksta, a prva izvedba održat će se u petak, 24. veljače.
vrijeme: 24.02.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Nakon slavne režije Luce Ronconija iz 1969. godine, koju se smatra jednim od remek-djela talijanskog i kazališta 20. stoljeća uopće, nitko se nije usudio ponovno uprizoriti ovaj klasik svjetske književnosti. Sve do dramaturginje i redateljice Jazmín Sequeira koja se hrabro suočila s ovim viteškim epom te u ironičnoj scenskoj adaptaciji klasične literature, sa svojim timom, stvorila svojevrsnu komediju o tragediji što ju svijet danas živi. “Ariostov spjev čitamo kao početni dnevnik europskog putovanja koje nas je dovelo ovdje gdje smo sad.”
 
Jazmín Sequeira dolazi iz Argentine, osim redateljskog i dramaturškog rada, predaje i na Umjetničkome fakultetu Sveučilišta u Córdobi. Dobitnica je nagrade za najbolju režiju FEATEC-a (pokrajine Córdoba), a hrvatskoj je publici poznata po dramaturškom radu na predstavama #radninaslovantigona ZKM-a i „Čuj, Hamlete, čuj“ Teatra &TD.
 
„Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ najveći je projekt Talijanske drame u nekoliko posljednjih godina.
 
Izvor: HNK Ivana pl. Zajca