Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv: Behind the Curtain

U okviru projekta Beyond Front@: Bridging Periphery, u kojem sudjeluje Hrvatski institut za pokret i ples, otvoren je javni poziv pod nazivom Behind the Curtain kojim se pozivaju kulturni menadžeri, producenti, plesači, koreografi i promotori da se prijave za pohađanje serija offline i online radionica tijekom 2023. i 2024. godine na festivalima u Mađarskoj i Rumunjskoj. 
vrijeme: 18.07.2023. - 28.08.2023.
url: https://deskkultura.hr/hr/

BEHIND THE CURTAIN je serija programa čiji je glavni cilj razvoj međunarodne mreže i znanja kulturnih menadžera i stručnjaka za plesni menadžment. Program se sastoji od 3 tri glavne aktivnosti:

1. OFFLINE RADIONICE u listopadu 2023., u Sfantu Gheorgheu, Rumunjska;
OFFLINE RADIONICE održat će se u sjedištu organizacije M Studio, u Sfantu Gheorgheu (Rumunjska), a sudionicima će pružiti priliku da se upoznaju s osnovama teorije i prakse kulturnog menadžmenta. Radionica uspostavlja zajedničku bazu znanja kao i umrežavanje koje će pridonijeti stvaranju održive mreže između sudionika i stručnjaka.

2. 10 ONLINE MASTERCLASS-ova u razdoblju studeni 2023. - svibanj 2024.;
ONLINE MASTERCLASS održat će se 10 online masterclass radionica koje će polaznicima pružit priliku za stjecanje složenih stručnih i praktičnih znanja povezanih s kulturnim menadžmentom, produkcijom plesnih predstava, mogućnostima financiranja, turnejama, međunarodnim odnosima i strategijama upravljanja.

3. JOBSHADOWING za 2 odabrana sudionika offline radionice.
2 ODABRANA SUDIONIKA OFFLINE RADIONICE POHAĐAJU JOBSHADOWING AKTIVNOSTI: sudjelovanje i uključivanje u 2 međunarodna plesna festivala: Sissi Autumn Dance Week u Budimpešti (Mađarska), u organizaciji Central Europe Dance Theatre i FLOW5 International Dance Festival u Sfantu Gheorgheu (Rumunjska) u organizaciji M Studio. Sudionici (2) će imati priliku u praksi primijeniti teorijski okvir i znanje stečeno tijekom stručnih radionica te pružiti stručnost u provedbi i organizaciji ova dva događaja. 

Za koga je program BEHIND THE CURTAIN?

Za profesionalce u polju suvremenog plesa i pokreta: kulturni menadžeri, plesači, koreografi, producenti i promotori.
Prijave su otvorene za sudionike iz Poljske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske i Švedske.
 
Što nude?

Organizator ovih aktivnosti M Studio osigurava:
● smještaj za 6 noćenja
● catering za vrijeme boravka
● putne troškove od i do Sfantu Gheorghe (Rumunjska) u visini od 150,00 EUR po osobi
● Nakon offline radionica u Sfantu Gheorghe, stipendiju za Jobshadowing aktivnosti u Budimpešti i Sfantu Gheorghe at M Studio za 2 polaznika u visini od 2.000,00 EUR po osobi.
Mentori offline radionica:
● Gyuri Szabó (menadžer u Trafó House of Contemporary Arts, Mađarska)
● Mirna Zagar (umjetnička voditeljica Tjedan suvremenog plesa, Hrvatska)
● Simona Deaconescu (koreografkinja i umjetnička voditeljica Tangaj Collective, osnivac BIDFF –Bucharest International Dance Film Festival, Rumunjska)
 
Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete slanjem e-maila na office@m-studio.ro sa sljedećim podacima:

● životopis koji sadrži informacije o obrazovanju i profesionalnom iskustvu;
● kratko motivacijsko pismo o tome zašto želite sudjelovati u programu, kako bi Behind the curtain mogao poboljšati vašu karijeru i koja je vaša razina angažmana (imajte na umu da će samo kandidati koji mogu sudjelovati u offline radionici i svim online masterclassovima biti uzeti u obzir za odabir);
● prijave se podnose na engleskom jeziku.

Rok za prijavu: 28. kolovoza 2023.

Rezultate javnog poziva objavit ćemo do 10. rujna.
Ako imate dodatnih pitanja, pišite na office@m-studio.ro