Preskočite na glavni sadržaj

Javna tribina: Konkretne akcije za Novi Zagreb

Javna tribina 'NoviNoviZagreb' održat će se u subotu, 14. svibnja 2022. u 10 sati, ispred MSU-a, na platou kod tobogana.
 
vrijeme: 14.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr

Konkretne akcije za Novi Zagreb / 2022
 
Politika, pandemija, potres. Točno tim redoslijedom razvoj je cijelog, a naročito Novog Zagreba stavljen u hibernaciju bez konkretnog datuma buđenja. Ova tribina okuplja aktere koji su u mogućnosti pokrenuti zaustavljene procese, s naglaskom na one konkretne, ostvarive i ekonomične zahvate u javnom dobru. Zahvate koje je moguće ostvariti bez beskonačno dugih priprema a čijim bi se ostvarenjem bitno unaprijedila kvaliteta života građana treće najveće urbane cjeline u Hrvatskoj.
Pokrenuta od strane tijela lokalne samouprave u suradnji s ekspertima i aktivistima, ova “konferencija” predstavlja prvu u nizu akcija za artikulirani razvoj javnog prostora južno od Save. Posebnu težinu ovoj tribini daje činjenica da su u pripremi izmjene i dopune generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, koje bi ovaj puta, za promjenu, mogle i morale biti usmjerene ne u smjeru partikularnih interesa pojedinaca već prema boljem, pravednijem, održivijem i zdravijem gradu. 
Opširnije: msu.hr