Preskočite na glavni sadržaj

Izvedbena instalacija scenografije i objekata iz arhive predstave 'Vidljivo vrijeme'

Predstava 'Vidljivo vrijeme' bit će prezentirana kroz izvedbenu instalaciju scenografije i objekata od 25. studenoga do 3. prosinca, u 19 sati, u Ateljeu suvremenog plesa u Karlovcu. Na taj način posjetiteljima se omogućuje interaktivni doživljaj jedinstvenih trenutaka iz predstave 'Vidljivo vrijeme'.
vrijeme: 25.11.2022. - 03.12.2022.
mjesto: Karlovac
url: https://freedance.hr/

Postanite dio predstave, izvedbenog trenutka i vlastitog doživljaja. Prošećite kroz kreativni izvedbeni postav predstave i zaplešite. Zabilježite svoj trenutak u samoj ideji bivanja i kretanja unutar izvedbenog doživljaja. Pristupite i osjetite na svoj način momente kretanja, doživljaja i interakcije u polju prostora same predstave i njenih polazišnih ideja.
 
Postav izvedbenog i instalacijskog (scenografskog i vizualnog doživljaja) poziva posjetitelja na interakciju i novi doživljaj izvedbi.
 
Pendulum iz predstave postao je objekt i sastavni dio kretanja i same koreografije te interakcije plesača.  Pijesak na podu koristio se također interaktivno u predstavi.
 
U ovom koreografskom istraživanju sam pendulum je inspirirao scenografiju, odnosno objekt interakcije i metaforu protoku vremena.  Koreografiju u predstavi potpisuje Melita Spahić Bezjak, a suatori i izvođači su Maja Kovač, Melita Spahić Bezjak i Nikola Crnković – Braco koji ujedno potpisuje i glazbu. Majda Džanić oblikovala je scenografiju i video materijale, a Marina Trpčić izradila je pendulum.
 
Za vrijeme interaktivne izvedbene instalacije publika pendulum može pokretati, zaustavljati, mijenjati smjer kretanja i tako ispisivati pijeskom svoje ''tragove'' te osmisliti svoje vlastite doživljaje ideje predstave.
 
Pendulum ispisuje pijeskom. Manipulacija objektom, odnosno interakcija posjetitelja i utrošene fizičke energije zamaha određuje obim prostora koji će biti ispunjen pijeskom. Možete ga pokretati, zaustavljati, mijenjati smjer kretanja i tako ispisivati pijeskom svoje ''tragove''.
 
Izvedbena instalacija scenografije i objekata iz arhive predstave Vidljivo vrijeme se odvija u sklopu projekta ''Naprijed s publikom'' – program razvoja publike uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.
 
Detaljnije informacije pronađite na https://freedance.hr/vidljivo vrijeme.