Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba rada u nastajanju 'Srž' Milana i Vladane Manić

U sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže u subotu, 3. lipnja, u 20 sati, u cirkuskom šatoru CirkoBalkane, autorski rad u nastajanju pod naslovom 'Srž' izvest će Milan i Vladana Manić.
vrijeme: 03.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/cirkorama

Nakon šest dana rezidencije u Zagrebu, umjetnici će predstaviti izvedbeni materijal pronađen tijekom rezidencije.

Inspirirani djelima dvoje umjetnika sredine 20 st, Judith Maline i Julijana Becka, osnivača avangardne kazališne trupe „Living Theatre“, koja se prvenstveno zalagala za razvoj angažiranog kazališta i brisanju granica između umjetnosti i života, autori propitkuju sebe, svoj rad i djelo, svoje osnovne životne dileme u jednoj poluizgubljenoj – poluosvojenoj bitki.

Glavni protagonist djela dolazi iz okrnjene budućnosti. Izgubljen između realnosti i svoje fikcije, kritizirajući napredak, Stvoratelja i njegovo djelo, božanske pretenzije, znanje kao moć, potlačivanje i odbacivanje prirode i lažnu nadu, pokušava odrediti što je dobro a što loše u svemu tome. Koristeći se Brechtovskim konceptom, poluizgubljen sa svim svojim tjelesnim tikovima, igra predstavu u predstavi analizirajući svoje djelo i okolnosti njegovog nastanka.

Autori: Milan Manić i Vladana Manić
Izvodi: Milan Manić
Autor i izvođač glazbe: Milan Manić
Projekcije na grafoskopu i tehnika: Vladana Manić
Produkcija: Cirkusfera
Dobna granica za publiku: 10+
Ulaz je besplatan.
gdje: Cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip b.b.
 
"Projekt 4,28 km/h" i rezidencija i izvedba rada u nastajanju  "SRŽ" realizirani su u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže, te sufinancirani od strane Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba kroz Program Cirkorame, te Zaklade Kultura nova kroz program Cirkorama produkcija i distribucija.

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2023. aktivnost je Cirkuske nacionalne platforme.