Preskočite na glavni sadržaj

"Između otiska"/ Pitalo, Pupačić, Vidan

Otvorenje izložbe "Između otiska" triju autorica Ele Pitalo, Ivone Pupačić i Antonie Vidan održat će se u srijedu 8. svibnja u 19 sati u galeriji Studio-21-.
vrijeme: 08.05.2024. - 18.05.2024.
mjesto: Split
url: https://www.udrugabeat.com/

"Izložbom Između otiska diplomske radove u mediju grafike predstavljaju tri mlade autorice Ela Pitalo, Ivona Pupačić i Antonia Vidan. Iako tematski raznovrsni, ovi radovi ukazuju na širok raspon mogućnosti grafičkog izraza, a možemo ga pratiti od apstraktnog preko simboličkog i figurativnog pa do gotovo hiperrealističkog. Također, daju nam uvid u vrlo potentnu produkciju kolegija grafike pri Odsjeku za likovnu kulturu i likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu, a nastali su pod mentorstvom profesorice izv. prof. art. Maje Zemunik.
Ovom prilikom referirat ću se na poredbu grafike s drevnom vještinom alkemije kako je jednom prilikom to izrazila kolegica povjesničarka umjetnosti i kustosica Jasminka Babić. Ta metafora me se silno dojmila jer, doista, grafika kao medij koristeći vrlo surove materijale posjeduje moć dočarati čitav raspon zapanjujućih umjetničkih izričaja. A ono što je naročito dostojno našeg divljenja jest sama vještina ovladavanja takvim procesom.(...)"
- iz predgovora, Ivana Vukušić, kustosica izložbe

Izložba ostaje otvorena do 18. svibnja 2024.