Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Žene minorne spekulacije' Nicole Hewitt u Galeriji Kazamat

Otvorenje izložbe umjetnice Nicole Hewitt 'Žene minorne spekulacije' održat će se u subotu, 26. studenog, s početkom u 19 sati, ​u Galeriji Kazamat u Osijeku.
vrijeme: 26.11.2022. -
mjesto: Osijek
url: https://hdlu-osijek.hr/

Projekt Žene minorne spekulacije Nicole Hewitt i njezinog umjetničkog tima sastoji se od multimedijske instalacije, izvedbi sa manipulacijom slike i zvuka u realnom vremenu i ek sperimentalnog filma u trajanju od 60 minuta. U središtu radnje je neolitska figurina kroz koju umjetnica različitima medijima poput filma, videa, poezije, zvuka, glazbe, fotografije ili izgovorenih svjedočanstava upisuje mogućnosti spekulacija o konstrukcijama rodnih narativa odnosno interpretacijskim prešućivanjima povijesti žena. (...)

Projekt ima formu otvorenog studija. Zamišljeno je da se projekt tijekom svog izložbenog trajanja transformira, nadograđuje i nadopunjuje, novim tekstovima, kompozicijama i slikama poput multimedijskog laboratorija. To se postiže izvedbama uživo u kojima Nicole Hewitt i suradnički tim manipulira zvukom, glazbom, glasom i slikama u realnom vremenu.

Uz projekt Žene minorne spekulacije, po prvi će put biti predstavljen i projekt u nastajanju pod nazivom Vremeplovke, čiji će dio materijala biti snimljen i u Osijeku, u Galeriji Kazamat za vrijeme trajanja ove izložbe.

Izložba je suradnja umjetnice Nicole Hewitt sa sound umjetnikom i snimateljem Ivanom Slipčevićem i novomedijskom umjetnicom Vidom Guzmić.
Kustosica izložbe je Leila Topić.

Opširnije