Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Žena koralj, žena hrid' predstavljena na otoku Zlarinu

Poetskim druženjem uz prisjećanje na Vesnu Parun, koje se održalo u utorak 2. kolovoza u Ljetnom muzeju KUD-a Koralj, Zlarinjanima i njihovim gostima predstavljena je izložba 'Žena koralj, žena hrid'. Izložbu je u povodu 100. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice priredila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i predstavila je zagrebačkoj publici u travnju ove godine.
vrijeme: 02.08.2022. - 16.08.2022.
mjesto: Zlarin
url: http://www.nsk.hr
Gostovanje izložbe dio je proslave 100. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice rođene na Zlarinu i stoljeća organiziranog bavljenja turizmom na ovom osebujnom otoku šibenskog arhipelaga.
Podsjetimo, izložba Žena koralj, žena hrid održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu obuhvatila je građu iz Grafičke zbirke, Zbirke rukopisa i starih knjiga, Zbirke muzikalija i audiomaterijala kao i općeg fonda Knjižnice te recitaciju pjesme Ljubomor koja je dio glazbene knjige Koralj vraćen moruobjavljene u nakladi MenartaNa izložbi je bio predstavljen i mural Koralj vraćen moru, koji su na poticaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu oslikale studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Odabrane grafike Zdenke Pozaić, notni autografi skladateljice Ivane Lang i fotografije Zlate Vucelić, digitalizirani i ujedinjeni s pjesmama Vesne Parun, na osobit su način zaživjele na 15 plakata koji se na otoku Zlarinu mogu pogledati do 16. kolovoza ove godine.

Izvor: NSK