Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Vlatke Đurić-Resnik 'Život u minijaturi' otvara se u palači Sermage

Izložba 'Život u minijaturi' varaždinske autorice Vlatke Đurić-Resnik otvara se u utorak 16. travnja u Izložbenom salonu u palači Sermage Gradskog muzeja Varaždin.
vrijeme: 16.04.2024. - 19.05.2024.
mjesto: Varaždin
url: http://www.gmv.hr
Na ovom premijernom predstavljanju u Varaždinu bit će izložene skulpture-minijature nastale u posljednjih desetak godina, od kojih se, osim diorame Nedjelja, izložene 2017. na Prvom salonu minijature u Rijeci, prvi put izlažu cjeline Terasa na moru te Mirisi i okusi Mediterana.

Autorica koristi tehnike proizašle iz kaleidoskopa različitih kiparskih i slikarskih tehnika kojima, pažljivo ih kombinirajući, stvara jedinstvene i živopisne radove. Njezin čest izbor su reciklirani materijali, ali i suvremena tehnološka rješenja poput nanopolimera. Najmanji izlošci u tematskim serijama Volim slatko, a ne smijem te Štokrl, šamrlek, klofer, logožar i demižonka posebno ističu njezinu zanatsku vještinu i preciznost, potrebne s obzirom na izvedbu radova u omjeru 1:12. Nadahnuće pronalazi u životnim situacijama koje su nam svima bliske, a kroz minijature vješto i duhovito publici prenosi ovu intimnu povezanost. 

Izložba se otvara u 19 sati, a za razgled je postavljena do 19. svibnja ove godine.