Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Vizije - Moda u budućnosti, budućnost u modi'

'Vizije - Moda u budućnosti, budućnost u modi' - bijenalna tematsko-problemska žirirana izložba Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a, održava se od 17. do 29. rujna 2021. u Galeriji ULUPUH u Zagrebu.
vrijeme: 17.09.2021. - 29.09.2021.
mjesto: Zagreb
Izlažu: Igor Galaš, Jadranka Hlupić Dujmušić, Ruža Hodak, Sanja Jakupec, Oliver Jularić, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Marija Koprtla, Petra Krpan, Milena Rogulj, Biserka Šipek, Mario Treščec, Ines Zrnc Gregorina te fotograf Tomislav Marić. Autorica koncepcije i selektorica radova je Maša Štrbac.
'Članovi Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a pokušali su svojim radovima odgovoriti na pitanja poput kako ćemo se odijevati u skoroj budućnosti obzirom na klimatske promjene, može li odjeća budućeg čovjeka ili čovjeka budućnosti u sebe integrirati različite tradicije odijevanja i postoje li u njima vrijednosti koje bi trebalo prenijeti u budućnost. Aktualna pandemija iznjedrila je „maskice“ koje su često predmetom i modnog promišljanja, no, koji bi nam još novi „modni dodaci“ mogli zatrebati?“' Maša Štrbac, prilagođeno iz predgovora
Opširnije