Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Valerie Wolf Gang u Galeriji SC

Izložba umjetnice Valerie Wolf Gang 'Čin nestajanja: Prostor, tijelo, identitet' održava se od 3. do 21. prosinca 2021. u zagrebačkoj Galeriji SC.
vrijeme: 03.12.2021. - 21.12.2021.
mjesto: Zagreb
Valerie Wolf Gang (Slovenija, Ljubljana, 1990.) je multimedijalna je umjetnica, redateljica, snimateljica, transdisciplinarna istraživačica i mentorica.
'Razvoj hiper-tehnološkog društva 21. stoljeća izazvao je potrebu za redefinicijom tijela koje postaje decentralizirano u digitalno tijelo i digitalni identitet, dok je suvremeno digitalno doba zahtjevalo nove pojmove poput posthumanizma i transhumanizma koji su postali predmetom suvremenih filozofskih i znanstvenih rasprava. Upravo se istraživanjem kompleksnog odnosa između čovječanstva i tehnologije, suživota s novim tehnologijama i njihovim utjecajem na ljudsku percepciju bavi umjetnica Valerie Wolf Gang. Autorica produbljuje svoje zanimanje za spomenute teme tijekom projekta FLUID 2018. godine, kada istražuje mogućnosti umjetne inteligencije za kreativnim izražavanjem kroz pisanje poezije.' ... – Iz predgovora, Sara Mikelić
Opširnije