Preskočite na glavni sadržaj

Izložba u MSU-u: 'Piranesi Award 2021'

Arhitektonski fakultet u Zagrebu uz podršku Muzeja suvremene umjetnosti organizira izložbu arhitektonskih projekata nominiranih za nagradu 'Piranesi Award' u 2021. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u sklopu međunarodnog arhitektonskog simpozija Piranski dani arhitekture. Izložba se održava od 31. svibnja do 12. lipnja u MSU-u.
vrijeme: 31.05.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr
Nagrada Piranesi dobila je naziv prema talijanskom umjetniku i arhitektu Giovanniju Battisti Piranesiju (1720.-1778.), čija obitelj potječe iz Pirana. Dodjeljuje se za najbolja arhitektonska ostvarenja na području zemalja Srednje Europe: Austrije, Češke, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovačke i Slovenije, a unazad nekoliko godina priključuju se Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.
Na izložbi će se predstaviti izbor 55 arhitektonskih realizacija (nacionalna selekcija) i 38 studentskih projekata (fakultetska selekcija) iz 12 zemalja, koji su bili u konkurenciji za Piranesi Award 2021.
Nacionalni selektor za Hrvatsku je Maroje Mrduljaš, a fakultetska selektorica za Arhitektonski fakultet u Zagrebu je Lovorka Prpić.
Opširnije: msu.hr