Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Tisje Kljaković Braić u EMZ-u

Otvorenje izložbe Tisje Kljaković Braić 'Oni' bit će upriličeno u utorak 23. travnja u 19 sati u Etnografskome muzeju u Zagrebu.
vrijeme: 23.04.2024. - 22.09.2024.
mjesto: Zagreb
url: http://www.emz.hr

U izložbi Etnografskoga muzeja „Intimni prostori svakodnevice“ propituju se aktualne teme iz naše svakodnevice koje su kontekstualizirane i radovima priznate slikarice, ilustratorice i spisateljice Tisje Kljaković Braić „Oni“. Upravo u središtu umjetničkog propitivanja je svakodnevni život koji je ispunjen sitnicama, prepoznatljivim dnevnim rutinama i malim ritualima bračnog para, kao i osobnih razmišljanja autorice koji su ilustrirani na humorističan način karakterističan za dalmatinski mentalitet.
"Dok još nisam znao ništa o Tisji Kljaković Braić i o njezinu radu, iz nekih svojih predrasuda sam imao dojam da ću u knjizi naići na onu banalnu, stereotipnu inačicu dalmatinskog humora kojom se razbacuju starije gospođe koje jedna drugu oslovljavaju s "KOKE".  Ali kad sam krenuo čitati, već iz prvih par karikatura sam otkrio da je riječ o drugačijoj autorici koja funkcionira na principu da u što manje crta i riječi uhvati što autentičniju "fetu" života i kaže nešto iskreno o sebi, njima, nama i svima. "- Vojko V.