Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Svi smo mi umjetnici' u Muzeju Prigorja

Izložba radova nastalih na Radionicama likovne terapije VII - 'Svi smo mi umjetnici' bit će predstavljena od 3. do 19. prosinca 2021. u Muzeju Prigorja – galeriji Kurija u Sesvetama. Otvorenje izložbe bit će upriličeno na Međunarodni dan invalida.
vrijeme: 03.12.2021. - 19.12.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://hululk.weebly.com/
Uspješno realizirani projekti kreativnih likovnih radionica s elementima art terapije koju Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara u svojim prostorima organizira i provodi već sedam godina potiče da se unatoč nemiloj epidemiološkoj situaciji i u 2021. nastavi s integracijom osoba s intelektualnim teškoćama, kao i drugim hendikepom u sustav likovnog stvaralaštva. Ovogodišnji ciklus radionica likovne terapije objedinjen je pod zanimljivim nazivom „Svi smo mi umjetnici“.
Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je suradnje umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se osobe s intelektualnim poteškoćama i invaliditetom bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu, kroz poticanje suradnje i s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i  organizacija. 
Kustosica izložbe: Sanda Stanaćev Bajzek.