Preskočite na glavni sadržaj

Izložba ''Suvremena umjetnost 38'' autora Zlatka Kozine

Otvorenje izložbe ''Suvremena umjetnost 38'' autora Zlatka Kozine održat će se u četvrtak 15. veljače u 19 sati u Salonu Galić u Splitu. 
vrijeme: 15.02.2024. - 04.03.2024.
mjesto: Split
url: http://hulu-split.hr/
  
Zlatko Kozina u svom radu problematizira paradokse teorijskih i praktičnih umjetničkih implikacija svijeta umjetnosti u cjelovitom vremenskom kontinuitetu ljudske povijesti i povijesti umjetnosti.
 
 ''Suvremena umjetnost 38 ne reprezentira temu, niti redni broj nekog posebnog izložbenog projekta unatoč tome što je Kozina svoju Suvremenu umjetnost u kakofoničnom estetskom sklopu predstavio već 2022. u Osijeku, gdje su do izražaja došli svi elementi njegova osebujnog likovnog izraza. Oni se moraju tumačiti situacijski, odnosno kao dio jednog nastojanja koje je u isto vrijeme veće, ali i manje od pojedinačnog rada. Utoliko nam naslov sugerira da ulaskom u galeriju pristajemo na neku vrstu putovanja ili barem kretanja prostorom osmišljenom za tranzit na zamišljenoj liniji koja - bez posebnog reda vožnje - ide u smjeru jedne od mnoštva suvremenih umjetnosti.''
- iz predgovora, Dario Vuger, kustos projekta

Ulaz je slobodan, a izložba se može pogledati do 4. ožujka 2024.