Preskočite na glavni sadržaj

Izložba riječkih sudionika na Goranskoj kiparskoj radionici

U Galeriji Kortil Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci 21. rujna je otvorena izložba "Skulptura poslije skulpture" na kojoj su izloženi radovi riječkih umjetnika koji su sudjelovali u radu Goranske kiparske radionice od 1979. do 2022. godine.
vrijeme: 21.09.2022. - 08.10.2022.
mjesto: Rijeka
Kustosica izložbe je Branka Arh, a izloženi su radovi Marine Banić, Tome Gerića, Vladimira Gudca, Željka Hladnika, Zvonimira Kamenara, Ljuba De Karine, Nikole Lepinskog, Siniše Majkusa, Grge Marjanovića, Brune Paladina, Ivane Postić, Vjekoslava Voje Radoičića, Vesne Rožman, Maura Stipanova, Gorana Štimca, Dražena Vitolovića, Krune Vrgoča, Mirka Zrinšćaka i Darije Žmak Kunić.

"Izlaganje 19 autora na jednom mjestu donosi energiju obnavljanja umjetnosti. To su sudionici Goranske kiparske radionice koja više od četiri desetljeća sabire i promovira suvremenu kiparsku misao", istaknula je kustosica Arh.

Autori su predstavljeni svojim djelima, ali i fotografijama skulptura u lokalitetima Gorskog kotara. .

Ravnateljica Galerije Kortil Jolanda Todorović rekla je kako je ova izložba vrijedna jer podsjeća na suradnje i partnere Galerije Kortil u proteklih 25 godina djelovanja galerije. Ovo je rijetka prilika da Goranska kiparska radionica pokaže rezultate svog rada, navela je Todorović. Ta radionica je upravo u Kortilu 1999. godine priredila svoju prvu izložbu.

Izložba ostaje otvorena do 8. listopada. 

Izvor: Hina