Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova Željka Kipkea - "Osma soba"

Izložba vizualnog umjetnika, likovnog kritičara i književnika Željka Kipkea pod nazivom "Osma soba" otvara se 26. siječnja u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu, a dio je programa Noći muzeja (27. siječnja) - moći će se pogledati od 18 sati do 1 sat iza ponoći. U 19, 21 i 23 sata predviđena su organizirana stručna vodstva od 10-ak minuta.
vrijeme: 26.01.2023. - 11.02.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.matica.hr/zbivanja/galerija

Radi se o svojevrsnoj ekstenziji retrospektivne izložbe ovoga izuzetno utjecajnog autora koja je pod nazivom "Od Ritma do palače uništenja" postavljena u obližnjem Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti do 29. siječnja 2023.
Izložba u Galeriji Matice hrvatske omogućuje uvid u Kipkeove nikada ranije javno izlagane primarne grafike nastale potkraj sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Spomenute grafike tvore važan i nezaobilazan segment bez kojega nije moguće cjelovito sagledati Kipkeovo složeno i raznovrsno stvaralaštvo, a s obzirom na to da nisu stale u sedam izložbenih prostorija Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti njihov postav u Galeriji Matice hrvatske nazvan je "Osma soba". Kustos izložbi "Od ritma do palače  uništenja" i "Osma soba" voditelj je Galerije MH Vanja Babić.
Opširnije