Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova polaznika kolegija 'Umjetnost u kontekstu'

Izložba studenata polaznika kolegija "Umjetnost u kontekstu" Odsjeka za kiparstvo splitske Umjetničke akademije otvara se u srijedu, 25. svibnja s početkom u 20 sati u galeriji Studio-21-.
vrijeme: 25.05.2022. - 05.06.2022.
mjesto: Split

Izložba je dio projekta „Umjetnost u kontekstu“, koji je proširenje postojećeg kolegija „Umjetnost u kontekstu“ u sklopu programa Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu. Projekt se provodi u suradnji Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu i udruge za kulturu Beat. Cilj projekta je prezentacija radova studenata-polaznika ovog kolegija, u okviru godišnje zajedničke izložbe. Namjera je na ovaj način aktivno uključiti studente u proces i omogućiti prezentaciju njihovih ideja, istraživanja i realiziranih radova. Osim što studente uključuje u aktivno promišljanje vlastite uloge i oblikovanje vlastite umjetničke prakse te njeno pozicioniranje unutar konteksta umjetničke scene, izložbom se ukazuje i na važnost diskurzivnog promišljanja i istraživanja individualnog umjetničkog izričaja unutar određenog konteksta. Izložba je definirana teorijsko-istraživačkim temeljem i temom unutar konteksta kolegija te proizlazi kao vidljivi rezultat kontinuiranog rada studenta tijekom semestra, odnosno akademske godine, pri čemu je upravo naglasak na procesu. Pritom se potiče interdisciplinarnost i transmedijalno izražavanje te razvijanje vlastitih koncepata i metoda.

Izlažu: Karla Kraljević, Ružica Rimac, Danijela Skokandić, Tajana Veljačić, Mentorica je izv. prof. Tanja Ravlić, a kustosica Jasmina Šarić.

Izložba ostaje otvorena do 5. lipnja 2022.