Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Petre Mrša: 'Pobjeda, okus, miris'

Izložba Petre Mrša: 'Pobjeda, okus, miris'
Virtualna galerija Umjetničkog paviljona u Zagrebu u okviru ciklusa Work in Progress od 13. veljače do 30. travnja 2023. publici predstavlja izložbu vizualne umjetnice mlađe generacije Petre Mrša 'Pobjeda, okus, miris' i njezina dva rada: 'Igre i šavovi – Chatbot' i 'Health 90'.
Petra Mrša se u svojoj umjetničkoj praksi bavi videoigrama, odnosno fenomenom igranja videoigara te u nizu radova kojima istražuje videoigre potiče na promišljanje o materijalnim, fizičkim posljedicama interaktivnoga digitalnog iskustva igranja.
Uz fotografiju diplomirala je i sociologiju te psihologiju što je, sasvim sigurno, pridonijelo da ovaj fenomen dublje/intenzivnije sagledava kroz sociološki i psihološki diskurs.
Mrša u svojim radovima promišlja višeslojnost videoigara i drugih digitalnih sadržaja koje ljudi koriste.
Dok je s jedne strane zanima što se događa sa psihom, što se događa s tijelom, s emocijama sudionika/gejmera tijekom korištenja sadržaja, s druge osvješćuje ovisnost o Internetu i istražuje mogućnost samokontrole uronjenosti u digitalni sadržaj. (...) - iz teksta Jasminke Poklečki Stošić

Virtualna izložba→
 
Projekt Virtualne galerije Umjetničkog paviljona uspješno se održava drugu godinu za redom, a cilj mu je promovirati hrvatske umjetnike mlađe generacije.