Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Obnova povijesnog Zagreba: Topografija identiteta' u Oris Kući arhitekture

Izložba "Obnova povijesnog Zagreba: Topografija identiteta - studija br.15" profesora Bojana Baletića održava se do 10. travnja u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. U sklopu izložbe organizirat će se i tri panela.
vrijeme: 25.03.2024. - 10.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://oris.hr/

'Izložba predstavlja odabrane dijelove studije „Topografija identiteta povijesne urbane cjeline Grada Zagreba“ koja je izrađena u okviru „Programa cjelovite obnove povijesnog dijela Grada Zagreba“, a dovršena 2023. godine. (...)
Istraživanje je nastojalo prepoznati i dokumentirati procese koji se trenutno odvijaju u Gradu, odnosno njegovom povijesnom središtu. Ti će procesi trajno promijeniti izgled središta Grada i način življenja u njemu. Nužno ih je pratiti i nastojati utjecati na njih kroz kvalitetne politike. Studija je rađena sa željom da bude korištena kao podloga za stručnu i širu javnu raspravu o željenim ciljevima obnove i razvoja Zagreba.' -  Bojan Baletić

Autori postava izložbe, uz Bojana Baletića, su Damir Gamulin Gamba i Antun Sevšek u suradnji s Moranom Pap i Ivanom Palanović.

Izložba se može pogledati do srijede, 10. travnja 2024.

U sklopu izložbe održat će se tri panela u Oris Kući arhitekture po sljedećem rasporedu:

Srijeda 27.3.2024. u 18 sati: Program cjelovite obnove povijesnog dijela Zagreba

Srijeda 3.4.2024. u 18 sati: Građani partneri u razvoju Grada

Utorak 9.4.2024. u 18 sati: Aktiviranje urbanih identiteta

izvor/opširnije: Oris.hr