Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nives Sertić - 'Pejzaži'

Izložba Nives Sertić 'Pejzaži' otvara se u utorak 24. siječnja u 20 sati u Galeriji 90-60-90 / POGON Jedinstvo u Zagrebu.
vrijeme: 24.01.2023. - 01.02.2023.
mjesto: Zagreb
url: http://udruga906090.org/

'Ova kontemplativna i atmosferična video instalacija uranja nas u makro i mikro okoliše mediteranskih, autorici intimno bliskih motiva, koji svojim dugim kadrovima i sporim ritmom žele potaknuti da od gledaoca ponovno postanemo promatrači — svoje okoline, sebe samih, ali i nevidljive spone koja postoji između ta dva (ne)odvojena entiteta, da usporimo i da se prisjetimo što je to vrijeme — zaboravljena dimenzija 21. stoljeća.
Instalacija također preispituje našu poziciju i percepciju naspram, te nudi moguće odgovore na to što je to pejzaž u suvremenoj umjetnosti — kako ga prikazujemo, što prikazujemo, te zašto i kako govoriti kroz ovu formu u ekološki kriznim vremenima i na toliko dozivanom pragu kraja antropocena: o promatranju i pogledu, o fascinaciji vremenom, pokretom, svjetlom i (ne)pokretnom slikom, o ljepoti kao stanju — ne estetici, o našem auto-rekalibracijskom sistemu u izazovnim vremenima ...'

Rad je nastajao tijekom posljednje dvije godine na rezidencijalnim programima (i između njih) Atelieri Žitnjak: Atelier Živi! i Cite internationale des Arts Paris.

Izložba ostaje otvorena do 1. veljače i može se pogledati od 16-20h.