Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nataše Bezić - 'Kaleidoskop stanja'

Otvorenje samostalne izložbe umjetnice Nataše Bezić, članice HDLU-a Istre, pod nazivom 'Kaleidoskop stanja' održat će se u petak, 30. rujna u 20 sati, u galeriji HDLU-a Istre u Puli.
 
vrijeme: 30.09.2022. -
mjesto: Pula
url: https://www.hdluistre.hr/
'Nataša Bezić predstavlja najnoviju kolekciju slikarskih radova. Veliki formati, gestualni pristup, klasične tehnologije, ulje ili akril, karakteristike su ovih radova. U izvedbi se služi slikarskim i crtačkim metodama. Iako su na svim radovima ljudi, postav ugrubo možemo podijeliti na scene koje nude radnju i na portrete, autoportrete, koji iskazuju stanja. Iako su situacije heterogene, mogu se sklopiti cjeline. Radovi dodiruju ideje enformela gdje je oblik do neke mjere podčinjen materiji. Gesta presuđuje formi ne dozvoljavajući građenje bez tragova akcije uz vidljive karakteristike medija boje. Autorica često pušta boju da curi a kistu ili liniji dopušta traženje oblika. Tako oblikuje stanja svojih melankoličnih motiva. Pristupa im gestualno bilježeći im anatomske karakteristike ali i smisao. Očito je da je Nataša Bezić motive birala i doživjela kao umjetnik istraživač. Lice je osnovna oznaka identiteta, dio tijela koji nas označuje kao pojedinca.' (...) - Eugen Borkovsky

S obzirom da je cjelokupan program HDLU-a Istre digitalno prilagođen, kao i dosad snimke otvorenja i postava izložbe bit će dostupne na internetskim platformama HDLU-a Istre.
 
Facebook-događanje