Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nade Bezić - 'Zagreb na tanjuru'

Izložba fotografija pod nazivom “Zagreb u tanjuru” autorice dr.sc. Nade Bezić otvara se u utorak 13. veljače u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka. 
vrijeme: 13.02.2024. - 08.03.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/
Izložba sadrži niz fotografija odraza veduta Zagreba, snimljenih kao odraz u crnom staklenom tanjuru. Ljepotu i zanimljivost tih odraza autorica je otkrila slučajno još 2008. godine i napravila mnogo fotografija.
 
“Nada Bezić postigla je to da se stari prizori, u svijetu izvrnutom naglavce na dnu ustreptale praznine u tamnome tanjuru, kojem je rub, inače jedva razaznatljiv, zapravo njihov okvir (što je njezin izvorni način kadriranja), jave, doslovce, u novoj svjetlosti. Oštre bridove zgrada, obrise ljudi, skulptura Isusa ili anđela, na koje smo već otupjeli danomice ih susrećući u njihovoj strogoj konvencionalnoj geometriji ili uobičajenom pejzažnom kontekstu - koliko god inače bili raskošni ili siromašni u svakidašnjoj vizuri - na ovim slikama zahvaća ili, gotovo kaotično, lelujanje, kao u snovima, pretvarajući mir u nemir, stamenost u pokret, ili pak preobrazba što je omogućuje izvrnutost perspektive.“ - Marko Grčić

Izložba je besplatna, a može se posjetiti do 8. ožujka 2024. u galeriji Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb).




Nada Bezić - 'Zagreb na tanjuru'